Over de trainingen

In deze online training suïcidepreventie ontdek en oefen je wat je kunt doen als je vermoedt dat iemand in je omgeving aan zelfdoding denkt.

Meld je aan bij een van onze online trainingen:

De trainingen bestaat beiden uit 3 lessen:

  • Signaleer
  • Praat erover
  • Zoek samen hulp

De trainingen bieden informatie in de vorm van tekst, animaties en video’s. Iedere les bestaat daarnaast uit een aantal oefeningen. De training wordt afgesloten met tien vragen zodat je zelf kunt toetsen of alles helder is geweest. Zo niet, dan doe je een vraag gewoon opnieuw. Je hebt de training behaald als je acht of meer vragen goed hebt. Na afronding van de toets, krijg je een certificaat via de mail.

Doelstelling

De doelstelling van de online training is dat iedereen, ook jij, weet dat je een verschil kan maken in het voorkomen van zelfmoord, door te leren:

  • Hoe je alert kan zijn op signalen van een jongere of volwassene
  • Hoe je naar zelfmoordgedachten kan vragen en het gesprek kan voeren
  • Hoe je de ander kan wijzen op mogelijkheden voor hulp

Hoe werkt deze online training?

Je begint de training, door je aan te melden met een naam die je zelf kiest, een geldig e-mailadres en een wachtwoord. Je kunt dan direct starten. Je bent ongeveer een uur met deze training bezig. Wij adviseren de training in een keer af te ronden, maar je kunt de training pauzeren en herstarten wanneer je wilt.

De online training voor al jouw collega's?

Wil je deze training inzetten voor je collega's? Dat kan. Iedereen kan deze training gratis volgen.

Wil je inzicht krijgen in het gebruik van de training door je medewerkers, neem dan eerst contact met ons op via dit formulier. We kunnen een unieke URL aanmaken.